blogu i fleurës

Kategoria: Mirëqenie mendore

Si ta dalloni nëse keni një narcisist në jetën tuaj

Çfarë është një narcisist? Një narcisist është një person që ka Çrregullimin e Personalitetit Narcistik, një çrregullim personaliteti i diagnostikuar klinikisht që karakterizohet nga madhështia, një nevojë për admirim dhe mungesë ndjeshmërie ndaj njerëzve të tjerë....

Si ta dalloni nëse keni një narcisist në jetën tuaj

Si ta dalloni nëse keni një narcisist në jetën tuaj

Çfarë është një narcisist? Një narcisist është një person që ka Çrregullimin e Personalitetit Narcistik, një çrregullim personaliteti i diagnostikuar klinikisht që karakterizohet nga madhështia, një nevojë për admirim dhe mungesë ndjeshmërie ndaj njerëzve të tjerë....

read more
Aleksetimia

Aleksetimia

Çfarë është aleksitimia? Fjala aleksitimi i ka rrënjët nga greqishtja ku a= mungesë, lexis= fjalë dhe thymos= emocion, pra mungesë e fjalëve për emocionet. Personat aleksitimikë shfaqin vështirësi...

read more
Sindroma Imposter

Sindroma Imposter

Ç’është sindroma Imposter? Sindroma Imposter është një përvojë e brendshme psikologjike në të cilën individi mendon që nuk është aq i mirë sa e perceptojnë të tjerët. Individi ndjen që është një...

read more
Stresi dhe menaxhimi i tij

Stresi dhe menaxhimi i tij

Në jetën e përditshme, shpesh situata apo mendimet të ndryshme na bëjnë të ndihemi të stresuar dhe tensionuar, ku jo pak herë na duken të mëdha e të pakapërcyeshme. Ndërkohë, kur e paraqesim në...

read more
Çfarë është hipnoza?

Çfarë është hipnoza?

Çfarë është hipnoza?  Ne të gjithë kemi përjetimet tona gjatë ditës, kur përqëndrohemi shumë në një aktivitet, mendim apo pamje, aq sa gjithçka rreth nesh bëhet më pak e rëndësishme. Çdokush mund të...

read more
Terapia

Terapia

Mund të shkosh të konsultohesh me një psikolog ose me një psikoterapis! Mjafton t’i japësh dikujt një sygjerim të tillë dhe fillon mejëherë mbrojtja: nuk jam bërë akoma për të psikologu! Nuk jam i...

read more
Shporta0
Nuk ka produkte në shportë
Mbyll Shportën
0