blogu i fleurës

Kategoria: Blog

Si ta dalloni nëse keni një narcisist në jetën tuaj

Çfarë është një narcisist? Një narcisist është një person që ka Çrregullimin e Personalitetit Narcistik, një çrregullim personaliteti i diagnostikuar klinikisht që karakterizohet nga madhështia, një nevojë për admirim dhe mungesë ndjeshmërie ndaj njerëzve të tjerë....

Si ta dalloni nëse keni një narcisist në jetën tuaj

Si ta dalloni nëse keni një narcisist në jetën tuaj

Çfarë është një narcisist? Një narcisist është një person që ka Çrregullimin e Personalitetit Narcistik, një çrregullim personaliteti i diagnostikuar klinikisht që karakterizohet nga madhështia, një nevojë për admirim dhe mungesë ndjeshmërie ndaj njerëzve të tjerë....

read more
Paradoksi i empatisë

Paradoksi i empatisë

Një enigmë e shpeshtë e prindërve lidhet me paradoksin e empatisë: a duhet një prind të vihet në vendin e fëmijës dhe të përputhet me emocionet e tij, apo duhet të qëndrojë disi më i shkëputur...

read more
Vendosja e kufijve

Vendosja e kufijve

Rëndësia e vendosjes së kufijve: Si të mbrojmë veten dhe marrëdhëniet përmes limiteve të shëndetshme Kufijtë janë vijat e padukshme që të ndajnë nga të tjerët. Ato përcaktojnë se çfarë është e...

read more
Menaxhimi i perfeksionizmit

Menaxhimi i perfeksionizmit

Menaxhimi i perfeksionizmit: Si të kapërcejmë grackat e pritshmërive jorealiste Të kanë quajtur ndonjëherë perfeksionist/e? Ose e ke quajtur ndonjëherë veten të tillë? Duhet pranuar që është...

read more
Të kuptojmë emocionet

Të kuptojmë emocionet

Të kuptojmë emocionet; Një hyrje në botën e gjerë emocionale Emocionet luajnë një rol thelbësor në jetët tona duke qenë se ato ndikojnë mënyrën se si mendojmë, si sillemi dhe si ndërveprojmë me të...

read more
Aleksetimia

Aleksetimia

Çfarë është aleksitimia? Fjala aleksitimi i ka rrënjët nga greqishtja ku a= mungesë, lexis= fjalë dhe thymos= emocion, pra mungesë e fjalëve për emocionet. Personat aleksitimikë shfaqin vështirësi...

read more
Shporta0
Nuk ka produkte në shportë
Mbyll Shportën
0