15 Mars, 2023

Si ta dalloni nëse keni një narcisist në jetën tuaj…

Çfarë është një narcisist? Një narcisist është një person që ka Çrregullimin e Personalitetit Narcistik, një çrregullim personaliteti i diagnostikuar klinikisht që karakterizohet nga madhështia, një […]
22 Dhjetor, 2022

Aleksetimia

Çfarë është aleksitimia? Fjala aleksitimi i ka rrënjët nga greqishtja ku a= mungesë, lexis= fjalë dhe thymos= emocion, pra mungesë e fjalëve për emocionet. Personat aleksitimikë […]
14 Nëntor, 2022

Kush gënjen më shumë?

Çdo njeri gënjen, e si rrjedhojë çdo njeri gënjehet. Njerëzit gënjejnë të paktën 12 herë në ditë, duke filluar nga gënjeshtrat e vogla e të bardha […]
9 Nëntor, 2022

Sindroma Imposter

Ç’është sindroma Imposter? Sindroma Imposter është një përvojë e brendshme psikologjike në të cilën individi mendon që nuk është aq i mirë sa e perceptojnë të […]
22 Dhjetor, 2019

Stresi dhe menaxhimi i tij

Në jetën e përditshme, shpesh situata apo mendimet të ndryshme na bëjnë të ndihemi të stresuar dhe tensionuar, ku jo pak herë na duken të mëdha […]
22 Dhjetor, 2019

Sfidat e jetës

Në jetë, duket sikur vetëm ndodhitë e mëdha na trembin, na ndryshojnë, na japin energji, na habisin apo mund edhe t’na tjetërsojnë! Por jo pak herë […]
22 Dhjetor, 2019

Një eksperiencë e bukur në Tajlandë

Pasi ke investuar gjatë për t’i përmbushur të gjitha kriteret që ata kërkojnë, është bërë përzgjedhja dhe bindshëm ti ke fituar, menjëherë gjaku fillon të vëlojë […]
22 Dhjetor, 2019

Mëritë

Është një nga temat më të vështira që unë mund të trajtoj. Mund të them se është një nga çështjet më të ndjeshme që kemi ne […]
22 Dhjetor, 2019

Jeta e një murgu budist

Çfarë e shtyu një djalë të ri, të pashëm dhe të shkolluar që e bëri jetën e vet të kthehet në një murg budist?! Ai gjithmonë […]