2 Janar, 2019

Çfarë është hipnoza?

Çfarë është hipnoza?  Ne të gjithë kemi përjetimet tona gjatë ditës, kur përqëndrohemi shumë në një aktivitet, mendim apo pamje, aq sa gjithçka rreth nesh bëhet më pak […]
2 Shkurt, 2019

Murg Pastura

Çfarë e shtyn një djalë të ri, të pashëm dhe të shkolluar që e bënë jetën e vet, të kthehet në një murg budist? Ai është […]
4 Mars, 2019

Terapia

Mund të shkosh të konsultohesh me një psikolog ose me një psikoterapis! Mjafton t’i japësh dikujt një sygjerim të tillë dhe fillon mejëherë mbrojtja: nuk jam […]
8 Prill, 2019

Uria emocionale

Kemi lënë takim me një mik ose me një të afërm dhe duam të kalojmë bashkë disa momente të bukura dhe qetësuese në praninë e njëri-tjetrit. […]
3 Maj, 2019

Zilia

Zilia është një emocion, i cili shfaqet kur një personi i mungon diçka ose kur ka mungesë në arritje dhe uron që edhe personat e tjerë […]
22 Dhjetor, 2019

Dashuri vs Obsesion

Dashuria konsiderohet si ndjenjë e dalë nga zemra dhe e ardhur nga shpirti, ndërsa obsesioni shikohet si ndjenjë “çmendurie”.  Edhe pse dashuria dhe obsesioni kanë element […]
22 Dhjetor, 2019

Dashuri, varësi apo obsesion???

Dashuria, një ndjenjë aq sa e bukur, po aq edhe e brishtë! Një ndjenjë që me fuqinë e saj jo rrallë herë ka shkaktuar rrëmuja të […]
22 Dhjetor, 2019

Etika apo Morali

Nëse je përballë kësaj pyetjeje, për një moment je në dilemë:  Etika është diçka që shoqëria mendon se është e drejtë  të veprohet në këtë mënyrë, […]
22 Dhjetor, 2019

Femrat

Mëngjesin, “ajo” (femra) e nis me ritmin e tij të zhurmshëm. Duhet patjetër të zgjohet e para, të përgatis mëngjesin, të bëjë gati fëmijët, të bëjë […]